Köttsoppa a la husmodern her self!
Igår var jag en riktig liten husmor som fick för sig att koka min egna köttsoppa 🙂 och åh så gott de blev! Godare än den man kan köpa, så klart!
Jag köpte nötkött och skar de i små små bitar. Sen kokade jag upp 2 liter vatten och hade ner köttet tillsammans med salt, peppar, persilja och en köttbuljong. Sen fick de koka på medelvärme med locket på i cirkus en timme.
Under tiden så finhackade jag de grönsaker jag ville ha i, vilket var morötter, purjolök, röd paprika, lite broccoli och lite lite lite fänkål.
Efter en timme så ska man egentligen hälla ut en liter vatten från kastrullen där de möra köttet ligger men de struntade jag i för det är ju det smakrika vattnet som är så smarrigt! Så jag öste ner alla mina fin hackade grönsaker och krydda lite extra med två grönsaksbuljongtärningar, salt och vitpepparkorn. Sen för den extra lilla touchen så hällde jag i några skvättar av oxfond 🙂 alltså det blir så gott så gott så gott!
Jag skulle vilja säga att det är billigare och godare men billigare än en färdig köttsoppa man köper i affären är de ju inte, men den är godare plus att man vet vad som finns i… Och de kan ju vara värt det! Haha!
Sen bör man ju köpa ekologiska grönsaker och närodlat och allt de där. Jag brukar försöka ekologiskt men igår testade jag morötter från Gotland. De var en tant som talade då gott om dessa unika, fast små, morötter från denna ö som kallas Gotland. Jag tänkte genast… Närodlat?! Äh jag testar! Jag köpte två påsar, dem är slut nu! Så gods var dem!