StockholmsMorsan

En riktig smakupplevelse

Jag och Fredrik lagade så god middag att vi blev så förvånade att två muppar som oss kan koka ihop en sådan smakupplevelse! Det positiva är ju att kan vi så kan ju även ni ;)

Vad gjorde vi då för att få alla smaklökar i munnen att skrika hallelujah?! Jo vi skar upp en bit fläskkotlett. Sen geggade vi ner den med en massa havssalt, citronpeppar, rosépeppar, timjan och vitlök. MAsserade in kryddorna på alla sidor och sen fick den brynas lite lätt på varje sida i en smörfylld stekpanna tillsammans med en skvätt kalvfond.

Under tiden så skar jag upp lite motor, citron, rosépeppar och rödlök och la i en form där även kotlettbiten fick lägga sig efter att den fått lite färg. In i ugnen på 125 grader i ca 30 minuter eller tills kotletten värmts upp till 70 grader.

Sen hällde jag i vatten i stekpannan där köttet legat och lämnat en massa smaker efter sig. Så i med vatten, vitt vin, lite mer kalvfond, en skvätt citron och lite kryddor efter smak. Sen fick det koka ihop till en sås.

Till allt detta så blev det potatisgratäng och ett glas rött. Så otroligt gott! Så enkelt, men alla dessa olika smaker gav en sådan upplevelse så man kunde inte riktigt förstå :)

 

 

 

Massera in kryddorna i köttet.

Efter att vi brynt den så fick den dela bädd med lite annat gott.

Vinet luftar och jag suktar i väntan på maten…

Fredriks nya leksak… den digital mat termometer men larm och magnet för kylskåpet… han fick inte nog den mannen… haha!

Så gott!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats